1.3.2007, štvrtok sa v Námestove uskutočnila predohrávka 11. kola oravskej volejbalovej ligy medzi Námestovom a Trstenou. Výsledok 2:3 (-13,-23,12,19,-13) a 0:3 (-20,-20,-18).

Úvodný set hostia vyhrali  poľahky. Či domáci ešte neboli naštartovaní alebo mali rešpekt pred súperom nevedno. V ďalších chvíľach zápasu sa to však otočilo. Po prvých dvoch vyhratých setoch sa Trstená akoby uspokojila a úplne vypla. Nasledujúce dva sety boli Námestovčania lepší, viac sa snažili a bojovali, a to sa im aj oplatilo. Rozuzlenie tak muselo prísť v skrátenom sete do 15. Ten bol veľmi vyrovnaný a aj sa skončil najtesnejším rozdielom 13:15 v prospech hostí. Udialo sa tak aj s potrebnou dávkou štastia v rozhodujúcich momentoch. Kľudne sa tento zápas mohol skončiť aj opačne.

V druhom dejstve oba celky prestriedali, dali príležitosť hráčom z lavičky. V takto pozmenených zostavách sa už presvedčivejšie javili hostia, ktorí v druhom zápase nedovolili ukoristiť družstvu na opačnej strane siete ani set. Stretnutie sa nieslo v priateľskom duchu s chválihodnými výkonmi rozhodcov.

Trstená si upevnila vedúce postavenie v súťaži.