Jubilejný 30. ročník open mix turnaja v Mošovciach 25. – 27. 8. 2006.Opäť fenomenálna akcia ktorej sme sa zúčastnili, a aj nebesá nám priali.

Piatok večer nevyzeral dobre. Nad celým stredným Slovenskom bolo škaredo zatiahnuté a celou cestou stabilne pršalo. Po príchode do areálu to vyzeralo ešte horšie. Žalostný bol pohľad na kurty, ktoré sa viac ponášali na ryžové polia, a nie to že by sa na nich mal hrať volejbal. S rozčarovaním sme sa pobrali do chatky a venovali spoločenskému životu s okolitými susedmi, ktorými boli vlastne naši priatelia, družstvo žien z Tvrdošína – pracovný názov divošky, chalani z verexu – los banditos a dievčatá z VK Tvrdošín. Takto sme tvorili výrazne silnú komunitu čo sa odrazilo potom aj na ihrisku masívnym povzbudzovaním. Zábava bola dobrá aj potom na diskotéke,nechce sa mi o tom písať bo by bolo toho veľa, ale chválim oberkapra a má môj rešpekt za vybavenie piesne na želanie aj s masívnym venovaním pre S-VK Trstená ( ale asi v každom z nás pretrvával ten zlý pocit, že čo ak sa turnaj neuskutoční pre nevyhovujúce počasie. Tak čo už. Išli sme spať.
Ráno druhého dňa bolo na hony vzdialené predošlému stavu. Paprsky slnka po opadnutí hmly pražili na účastníkov turnaja ako z veľkej knihy letného počasia, žiadna vada, krásne ženské telá boli ešte krajšie, a my sme boli tiež pekní. Asi. Takže úplne že paráda. Nedeľa sa niesla v podobnom duchu, až do chvíle, kým boli siete napnuté a na antuku padal pot. Potom sa tento úlet posledného augustovo prázdninového víkendu skončil a na zem už šuštali kvapky kyslého dažďa z východného Nemecka alebo možno z Poľska alebo neviem odkiaľ. To je asi jedno že. Už to nikoho z nás nezaujímalo. Nasadaný v autách na spiatočnej ceste s pekným deviatym miestom vo vrecku sme mali iné záležitosti na rozume. Celkovo hodnotím pozitívne celú volejbalovačku až na niekoľko interných ,,blokov,, medzi kaprami a kapricami. Dalo sa tomu predísť, chyba nastala na oddelení personálneho manažmentu, ale vykecalo sa to, takže ok.
Pochváliť chcem na tomto mieste Banditov, ktorí boli veľmi dobre zorganizovaní a pripravení a taktiež najakčnejší zo všetkých čo sa týka nočných aktivít, budenia, hudby, abstinencie (chápete z tej trošky alkoholu čo si tam priniesli im ešte aj zostalo), kolektívneho ducha... ale ich susedia taktiež nelenili a snažili sa nezaostávať.

Inak ak by niekoho zaujímali nejaké konkrétne informácie tak už to ide. Beletrizovaná časť skončila.
Turnaja sa zúčastnilo niečo viac ako 70 družstiev, mierny podpriemer. Maximum bolo viac ako 100 tímov. V mužskej aj ženskej časti boli dve výkonnostné skupiny. My sme sa prihlásili do tej druhej. Hralo sa na jeden set do 25 s výmenou strán v polovici. Vo svojej skupine sme obsadili druhé miesto. Prvé uniklo len o vlások a zobrala nám ho Spotená Božena z DK. Následne skupinu o 9. až 16. miesto sme vyhrali. Mohli sme reálne skončiť aj lepšie, ale taký je šport, a niekto musel byť deviaty tak sme to zobrali. Výhrady mám voči organizátorom pretože nezostavili časový harmonogram zápasov, a museli sme byť celý čas v pohotovosti čo dosť zväzovalo ruky. Ale inak už si nespomínam na nič také čo by rušilo priebeh a škodilo dobrému dojmu z volejbalu.