21. mája 2011 v zostave Ján Furdek, Jozef Gálik, Martin Gejdoš, Tomáš Kráľ, Matúš Mačor, Ľuboslav Suchánek, Roman Vrabček bojovali o pohár obce Zawoja.

Počas záverečného kola poľskej orawskej ligy sme ako S-VK Trstená boli pozvaní na turnaj do poľskej obce Zawoja. Bolo to celkom milé gesto a znak korektných vzťahov s kolegami za severnou hranicou.

Tohto prvého ročníka turnaja o pohár starostu sa zúčastnilo okrem S-VK ďalších sedem družstiev z Poľska, takmer všetko súperi z už spomínanej nedávno skončenej súťaže.

Ako sa dalo očakávať najväčšia rivalita o popredné priečky opäť panovala medzi družstvami S-VK, Belfry Jablonka a AWK Podwilk.

Zápas skupiny A, S-VK proti Belfry Jablonka by sa v tom momente mohol označiť ako “malé finále” a celkovo to bol jeden z najlepších zápasov turnaja. Družstvo S-VK v ňom vyhralo 2:1 a ukázalo sa, že v takejto silnej zostave a s vyspelou hrou akú vedia predviesť sú veľmi náročný súper s ktorým sa nevyhráva ľahko...

Zo semifinálových duelov vzišli víťazne S-VK a Belfry Jablonka, ktorá v dramatickom zápase porazila vítaza ligy AWK Podwilk.

Finále sa tak opäť stalo susedským derby medzi S-VK Trstená a Belfry Jablonka. Vzhľadom na množstvo odohratých zápasov bolo badať únavu na obidvoch finalistoch. Tento fakt sa prejavil počas zápasu, kde bol vyrovnaný iba úvod prvého setu. Zvyšok zápasu sa niesol v jednoznačne. S-VK Trstená kontrolovalo situáciu a jasne zvíťazilo 2:0.

Okrem zisku prvého miesta boli medzi úspechmi S-VK aj ocenenie pre najlepšieho hráča finále pre Martina Gejdoša a najlepšieho hráča turnaja pre Romana Vrabčeka.

Pri záverečnom vyhodnotení turnaja bola kvalitná hra ktorou sa hráči S-VK prezentovali vyzdvihnutá aj zástupkyňou starostu obce Zawoja ktorá poďakovala všetkým hráčom za výrazné prispenie ku zvýšeniu úrovne tohto turnaja.

Info z www.zawoja.pl : http://www.zawoja.pl/index.php/aktualnosci/376-turniej-piki-siatkowej