My :)Posledný augustový víkend sa na volejbalovom turnaji v Mošovciach zúčastnilo niekoľko zástupcov z Oravy. Zverina kvôli tomu prišla z lesa...

Ako v posledných rokoch býva zvykom, tak aj tento rok sme sa ukázali na turnaji v Mošovciach (tento bol v poradí 32.). A poniektorí sa aj ukázali, a to hneď v niekoľkých, aj nesúťažných disciplínach.

Ale pekne po poriadku. Hlavnou disciplínou, teda jedinou súťažnou bol „šestkový“ volejbal. Naše severské zastúpenie bolo dosť bohaté:

Dolný Kubín - Spotená Božena - muži,
Námestovo – ženy (teda dievčatá, resp. mladé ženy),
Námestovo – muži,
Novoť muži,
Tvrdošín – ženy
a samozrejme naša maličkosť S-VK Trstená alias „Trstenská zverina“ – zverina mužského rodu + Mima – zverina ženského rodu.

Tieto tímy sa umiestnili v celkovom poradí nasledovne:

DK Spotená Božena - muži : túto informáciu som sa nedozvedel
Námestovo – mladé ženy : 8. z 10tich v prvej skupine
Námestovo – muži : túto informáciu som sa nedozvedel
Novoť – muži : 9. z 11tich v prvej skupine
Tvrdošín – ženy: 3. z 15tich v druhej skupine
Trstenská zverina: 15. zo 41 v druhej skupine

Ako vidieť, najlepšie sa darilo ženám z Tvrdošína, ktoré vybojovali výborné tretie miesto (nachádzajú sa na niekoľkých fotkách v galérii VOLEJBAL/MOŠOVCE 2008). Ale ani ostatní sa nemajú za čo hanbiť, ak si dobre zahrali.

Inými nesúťažnými disciplínami boli rôzne „sociálne aktivity“ ako napríklad likvidácia zásob alkoholu, konzumácia grilovaného mäsa a iných mäsitých pokrmov, aktívna účasť na diskotékach alebo pri bare... Dominancia jednotlivých ľudských zhlukov v týchto je ťažko definovateľná, lebo samozrejme som nevidel všetko. Videl som však zmiznúť 20 kíl kuracieho mäsa v žalúdkoch (časť následne aj inde :)), bližšie neurčené množstvo prevažne hruškového omamného nápoja (časť následne aj inde :)). Okrem lôpt u nás lietali aj repro bedne, kosti, facky za odmenu a iné cirkusové čísla. Takže si myslím, že sme v medzinárodnej konkurencii obstáli dobre a dobre sme sa ukázali. Bohatší o množstvo zážitkov sa môžeme tešiť na budúce ...