VK Domček DK – S-VK Provest Trstená (1:3 -22, -23, 23, -18; 0:3 -24, -16, -22). V nedeľu ráno si zmerali sily tieto dva celky. Trstená potvrdila svoje postavenie favorita.

Úvod zápasu bol tak povediac nemastný neslaný, akoby sa hráči ešte neprebrali a boli stále v posteliach. Veľmi rýchlo sa to ale zmenilo a od druhého setu prepli na vyššie výkonnostné stupne. V prvom zápase to znamenalo miernu dominanciu hostí, až na tretí set, ktorý si ukoristili domáci. K výhre Trstenej nemalou mierou prispela aj ich dobrá taktika, keď ich súperi sa zamerali na pár nebezpečných hráčov, a ostatných pri obrane nechávali menej strážených. Títo potom boli častejšie využívaní a poľahky získvali body.

V druhom zápase sa lámal chlieb na začiatku. Najtesnejším rozdielom ho vyhrali hostia, čo predurčilo ďalší vývoj zápasu. V ostatných dvoch setoch nenechala Trstená nič na náhodu a s prehľadom vyhrala.

Negatívnym momentom bol odchod rozhodcu v druhom zápase, keď ho k tomuto vyprovokovali domáci hráči. Nebolo to podľa mňa na mieste, lebo podával dobrý výkon, a ak aj bolo pár sporných lôpt, žiaden rozhodca pri najlepšej vôli ich nedokáže na 100% správne posúdiť. Treba rešpektovať výroky rozhodcu.