Mať vždy najčerstvejšie správy z nášho webu ? Chcete vedieť či niekto niečo nenapísal do diskusie? Všetko je také ľahké. A pritom nemusíte stále sledovať naše stránky...

Technológia RSS (Really Simple Syndication) zjednodušuje Váš prístup k informáciám z Internetu. Vďaka RSS máte všetky aktuálne informácie vždy po kope bez nutnosti opakovane navštevovať rôzne internetové stránky alebo niekoľkokrát denne sledovať určitý portál. RSS sa stalo v súčasnosti neoddeliteľnou súčasťou takmer každého spravodajského servera.

Ako to celé funguje?
Špeciálny program naplníte RSS výstupmi z nášho alebo iných internetových serverov a potom už len sťahujete obsah stránok, ktorý sa v ňom priamo zobrazí.
Počítačovému programu, ktorý sa stará o kontrolu nových správ na vybranom serveri, sa hovorí RSS čítačka (RSS reader, RSS agregátor). Program v pravidelných intervaloch kontroluje, či na internetovom portáli pribudlo niečo nové. Ak nájde nový článok, ihneď vás na to upozorní.

Čo k tomu potrebujete?
Na sledovanie RSS kanálov potrebujete nejakú RSS čítačku, teda program, ktorý sa bude starať o kontrolu nových správ.
Zadarmo si môžete stiahnuť tieto RSS čítačky:
SharpReader
FeedReader
RSS Point

V prípade, že nechcete inštalovať do svojho počítača ďalšie programy, je tu ešte možnosť sledovať RSS kanály pomocou nasledujúcich aplikácií, ktoré už možno používate:
Opera - webový prehliadač
Maxthon - webový prehliadač
Thunderbird - emailový klient
Miranda - IM klient plug-in modulu RSS News

Pre odber správ (RSS) na http://volejbal.s-vk.sk použi tento link.
Pre odber správ (RSS) z diskusie na http://volejbal.s-vk.sk použi tento link.