V druhý júnový víkend (11. – 12.06.2022) sa konal v Košiciach už 31. ročník Medzinárodného volejbalového turnaja MIX-turnaj v Košiciach, ktorého sa opäť  po približne 15 rokoch zúčastnil aj tím S-VK Trstená, vedený kapitánkou mužstva Lenkou Štochovou, ktorá miestne trávniky veľmi dobre pozná.

Turnaj sa štandardne konal na futbalovom štadióne Slávie TU v Košiciach, kde bojovalo 39 družstiev z celého Slovenska, súčasne na 12 volejbalových ihriskách. Ide o výnimočný turnaj, čo sa volejbalového formátu týka. Nakoľko sa hrá systém takzvaný 3+3, čiže na ihrisku musia byť minimálne 3 ženy. Každopádne najpodstatnejší rozdiel, čo tento turnaj robí absolútne jedinečným je, že sa nehrá na klasické volejbalové sety, ale na dva 10 minútové polčasy.

Turnaj bol od úvodného hvizdu veľmi náročný, najmä v dôsledku výdatného vetra a veľkého dusna. Pričom zápasy boli absolútne vyrovnané, mnoho krát až vybičované, do samotného záveru 20. minúty. Často o víťazoch rozhodovali detaily, ako napr. sa vedeli popasovať s kvalitou súpera v kombinácií s prírodnými javmi. Kde po urputných bojoch sme sa nakoniec umiestnili v prvej polovici, po vyhratom súboji o 19. miesto.

Ďakujeme organizátorom, spoluhráčom za mimoriadny turnajový víkend a tešíme sa na ďalší ročník !

 

Ján Gablovič