Žiadam všetkých záujemcov (družstvá miest a obcí) o účasť na Oravskej volejbalovej lige o vyplnenie prihlášky na stránke : http://volejbal.s-vk.sk/index.php?option=com_facileforms&Itemid=72. Následne sa stretneme 21.11.2009 v Hoteli Roháč v Trstenej, aby sme schválili propozície na tento rok. UZÁVIERKA 18.11.2009

Na adresy všetkých obcí a miest boli rozposlané pozvánky, preto dúfam že sa naše rady rozšíria o ďalších kvalitných hráčov a hráčky.

Družstvá minulého ročníka :

MUŽI :

S-VK Rasub.sk Trstená
TJ Oravan Námestovo
 
VOTJ Nižná
VK Orava Dolný Kubín 

ŽENY :

TJ NOVOŤ ženy II 
SVK TRSTENA-ženy
Volejbal ženy Tvrdošín
TJ Novoť ženy

tabuľka OVL  2008/09]


21.11.2009 v Hoteli Roháč v Trstenej sa stretneme, aby sme schválili propozície na tento rok. Len pre informáciu :

P R O P O Z Í C I E
Oravských volejbalových súťaží pre ročník 2008/2009.

SYSTÉM SÚŤAŽÍ:
Súťaž bude prebiehať v dvoch kategóriach:

Kategória ženy – štyri družstvá
- súťažný ročník sa odohrá dvojkolovo - každý s každým, doma a von na tri vyhraté sety.
Kategória muži – štyri družstvá
- súťažný ročník sa odohrá dvojkolovo - každý s každým, doma a von na tri vyhraté sety.

Víťazné družstvá v oboch kategóriach získajú titul „Majster regiónu Oravy“ a majú možnosť postupu do vyššej súťaže.

PORIADATEĽ: Poriadateľom (domáci) jednotlivých zápasov v oboch kategóriach sú vždy družstvá uvedené na prvom mieste v rozlosovaní. Domáci sú povinní zabezpečiť spôsobilú hraciu plochu, potrebné technické zabezpečenie (sieť, anténky, vyvýšené miesto pre rozhodcu, počítadlo, zapisovateľa ) a hraciu loptu na zápas značky Gala, Molten alebo Mikasa v bielom, alebo farebnom prevedení. Hraciu loptu po dohode kapitánov družstiev schváli rozhodca.

HRACIE TERMÍNY: Pre každú kategóriu sú uvedené v rozpise (prílohy), tento termín (dátum) je posledným možným na odohratie zápasu (riadiaci orgán bude akceptovať aj nedeľu ako hrací deň v termíne). Začiatok prvých stretnutí dvojzápasov je vždy o 9.00 hodine. Druhý zápas začína,  pri dvojzápasoch, 30 minút po skončení prvého zápasu (pokiaľ sa družstvá nedohodnú inak). Dohody družsiev na predohratie zápasov budú riadiacim orgánom akceptované bez pripomienok a netreba ich hlásiť. Odloženie zápasov po hracom termíne uvedenom v rozpise, je povinný vedúci družstva domácich nahlásiť na riadiaci orgán súťaže písomne, mailom, SMS v termíne na odoslanie zápisov, s uvedením náhradného termínu odohratia stretnutí. Při porušení sankcia : 100,- Sk

HRACIE MIESTNOSTI: Všetky stretnutia sa hrajú v telocvičniach uvedených v rozpise, zmeniť hraciu miestnosť je možné len so súhlasom riadiaceho súťaže, prípadne po dohode družstiev.

ÚČASTNÍCI A PORADIE STRETNUTÍ: sú uvedení v rozpise a adresári. Vedúci družstva domácich je povinný najneskôr tri dni pred určeným hracím termínom skontaktovať sa s vedúcim družstva hostí a potvrdiť termín, začiatok prvého zápasu, ako aj hraciu miestnosť (prípadne dohodnúť zmeny).  Družstvo môže mať na ihrisku maximálne 2 hráčov z 2. a 1.ligy. Vyššia súťaž nie je povolená.

NÁKLADY: Družstvá štartujú na vlastné náklady. Každé družstvo zloží štartovné v sume 1000.-Sk, ktoré bude použité na organizačné zabezpečenie súťaží a to v hotovosti při odovzdaní súpisky, alebo prevodom na účet 334879/7300 - ING Konto

SÚŤAŽNÝ PORIADOK: Družstvá a hráči štartujú na vlastné nebezpečie. Do súťaže bude zaradené družstvo po predložení vyplnenej prihlášky prostredníctvom internetu (www.s-vk.sk), úhrade štartovného a predložení súpisky družstva. Doklady a štartovné je potrebné predložiť do 8.12.2007 (posledný predĺžený termín). Hrá sa podľa platných pravidiel volejbalu, súťažného poriadku, týchto propozícií a rozpisu súťaží. Zápisy zo stretnutí (dvojmo) je povinný zhotovovať usporiadateľ (domáci), originál zápisu zo stretnutia je usporiadateľ povinný archivovať do konca súťaže, kópiu dostane hosťujúce družstvo.
Usporiadeľ je povinný do 48 hodín výsledky zápasu zapísať do článku na www stránke www.s-vk.sk a hosťujúci tieto výsledky skontrolovať.
Zápis musí byť riadne a čitateľne vypísaný, podpísaný kapitánmi oboch družstiev pred a aj po zápase a rozhodcom. Na zadnej strane zápisu je potrebné uvádzať dohody družstiev (pred zápasom), kapitánov a sporné záležitosti aj s vyjadrením oboch strán, prípadné úrazy (aj drobné). Za riadne a úplné vyplnenie zápisu zo stretnutia je zodpovedný rozhodca a usporiadateľ.

ROZHODCOVIA: Rozhodcu zabezpečí usporiadateľ zápasu (domáci) na vlastné náklady. Podmienkou nominácie je ovládanie pravidiel volejbalu a ich aplikácia pri rozhodovaní v zápase. Nekorektné vedenie zápasu zo strany rozhodcu má právo kapitán ktoréhokoľvek družstva uviesť v zápise. Kapitán druhého družstva je povinný sa k tomuto zápisu písomne vyjadriť.

NÁMIETKY: Námietky sa podávajú v zmysle súťažného poriadku s poplatkom 500,-Sk. Pri uznaní námietky bude poplatok vrátený, v prípade neuznania námietky prepadne poplatok v prospech OVZ.

ORGANIZAČNÝ PRACOVNÍCI A ĎALŠIE INFORMACIE O OVL:
Sú vždy aktualizované na stránkach www.s-vk.sk

V Trstenej 24.11.2008  
    
Gajniak Richard
0905 275832
www.s-vk.sk
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.