Ako každý rok, tak aj tento, ukončil v poslednú sobotu v roku 28.12.2019 volejbalovú sezónu v Trstenej tradičný 16.ročník medzinárodný Vianočný volejbalový turnaj. O putovný pohár bojoval český tím Perfect Team BVK Karviná s tímom Vegeťákov z Tvrdošína.

Putovny pohar a cenyTurnaja sa opäť zúčastnili známi volejbaloví hráči a hráčky z celého Slovenska a Čiech. Okrem okolitých miest môžem spomenúť, že za dobrým volejbalovom neváhavali prísť z Ružomberka, L.Hrádku, L.Mikuláša, Detvy, Zvolena, B.Bystrice, Bardejova, Humenného, Žiliny, Bratislavy či Karvinej. Takmer 100 hráčov a hráčiek od 9:00 do 19:00 zurvalo bojovali o každú loptu, či bod.

Môžem pochváliť aj skvelé publikum, ktoré zvlášť vo finálových zápasoch vedeli vyprovokovať "svojich" k lepším výkonom. Počas celého dňa hráčov a hráčky rozveseľovali vianočné melódie, pod vianočným stromčekom boli ukryté ceny pre víťazov. Celé podujatie prebiehalo v prekrásnej vianočnej atmosfére, a to aj vďaka sponzorom tohtoročného turnaja : LKT s.r.o. - výrobca lesných kolesových traktorov v Trstenej a reklamná agentúra Ján Jankola - RaR

Je veľkou škodou, že Trstená nemá žiadnu športovú halu, väčší priestor v ktorom by sa mohli organizovať podobné turnaje. Aj preto sú limity tohoto turnaja určené na 10 tímov, a aj preto sa turnaj uskutočnil v priestoroch telocvične GMH v Trstenej, za čo vedeniu školy ďakujeme.

Hralo sa na jednom ihrisku, systémom každý s každým, na 2 vyhrané sety. Poradie tímov určili výsledky jednotlivých zápasov. Najdramatickejší zápas sa odohral medzi tímom Vegeťáci Tvrdošín a Perfect Team BVK Karviná z Čiech, ktorý ale veľmi tesne podľahol tlaku súpera.


Konečné poradie :

1. Vegeťáci Tvrdošín
2. Perfect Team BVK Karvina
3. MT Liptovský Hrádok

Ostatné miesta 4-10 neboli bodovo hodnotené (zoznam je podľa poradia z prihlásenia)  :

SVK Trstená, Wasabi B.Bystrica, MTS Krivá, UWAGA Ružomberok, Spotená Božena D.Kubin, Námestovo, Hospodárska kríza

 

Odovzdanie putovného pohára :

Zostrih z finále : https://www.facebook.com/events/457194404943962/permalink/505637816766287/


Fotogaléria z turnaja :

Rišo Gajniak
predseda S-VK Trstená