Na pôde Trstenej sa odohrali zápasy mužov aj žien s plným bodovým ziskom domácich celkov. Viac v článku...

Oravská volejbalová liga – 2. kolo 8.12.2006, muži a ženy

Ženy:

S-VK Provest Trstená – Novoť žiačky 3:1, 3:0

Zostava Trstená:
Ďurčáková K., Miková K., Gočalová, Kecerová M., Marcoňová B., Bakošová M., Pekarčíková S., Jankoľová D.

Prvý zápas mal vyrovnaný priebeh. Obe družstvá ukázali veľkú dávku bojovnosti a chuť po víťazstve. V úvodných setoch bolo skóre na vážkach a prikláňalo sa striedavo na stranu domácich i hosťujúcej Novote. Postupne sa však do popredia začali dostávať domáce hráčky, ktoré sa mali viac skúseností a vedeli ich aj zužitkovať. Naopak dievčatám sa darilo o niečo menej a začali aj robiť viacej vlastných nevynútených chýb. Skúsenosti a zohranosť teda nahrávali Trstenej, a toto sa potvrdilo aj v druhom zápase, kedy už nenarazili na výraznejší odpor súperiek a s prehľadom vyhrali. Aj napriek tomu boli oba zápasy počas celého priebehu bohaté na pekné momenty z oboch strán. Žiačky z Novote hrajú túto súťaž po prvý krát a aj vzhľadom na ich nízky vekový priemer, okolo 15 rokov, podali sympatický výkon a je u nich aj veľký potenciál herného rastu a s odstupom času budú obávania hodným súperom.

Muži:

S-VK Provest Trstená – Domček DK 3:0 3:1

Zostava Trstená: Štúr M., Krasuľa M., Krasuľa R., Laštík P., Furdek J., Gálik J., Vrabček R.

Celý úvodný set sa družstvá takpovediac oťukávali. Tomu zodpovedali aj body, keď sa ani jeden z celkov výrazne neodpútal od druhého. Záver setu vyšiel Trstenej čo sa podpísalo aj pod ďalší priebeh. Domáci mali navrch vo viacerých činnostiach a a do kariet im nahrával nižší vek, DK mal niekoľko výrazne starších hráčov, a aj výšková prevaha. V úvodnom sete druhého zápasu domáci poľavili. Na začiatku setu pustili hostí do značného vedenia, ktoré aj napriek vyrovnanej koncovke nedokázali eliminovať a tak prvý set prehrali. V ostatných sa akoby rozbehli a vo všetkých vyhrali s niekoľko bodovým rozdielom pričom si aj stihli vyskúšať rôzne útočné kreácie.
Pokojný priebeh zápasov bol narušený iba v druhom sete prvého zápasu, kedy mali hostia viacero výhrad voči výrokom rozhodcu. To by ešte bolo možno v poriadku v zápale boja, avšak forma prejavu sprevádzaná nie veľmi vyberanými slovami a správaním stojí za povšimnutie a odsúdenie. Na ihrisku je pánom rozhodca a jeho rozhodnutia majú byť rešpektované, aj keď nie vždy sú správne, a i ten najlepší rozhodca nedokáže vždy všetko vidieť.